RUTES

RUTES

Aquí podreu veure diferents rutes que hem seleccionat personalment. Hi ha moltíssimes més! Us recomanem que visiteu la pàgina de WWW.WIKILOC.COM per veure’n encara més o penjar les vostres pròpies.

 

 

Talarn – Santa Engràcia – Gurp(sortint de l’Alberg)

Ruta circular de 20,7 Km i 768 m de desnivell positiu. Podreu descobrir el poblet enturonat de Santa Engràcia i el poble dels voltors de Gurp. Es pot escurçar arribant només a Santa Engràcia.GURB

 

Congost de Terradets – Circular del Barranc del Bosc (pels qui els agrada fer desnivell i les bones vistes)

Circular circular amb pujada a la cinglera de Roca Regina de 9,17 km i 355 m de desnivell positiu. A la tornada hi ha uns 2 km per la carretera vella que us els podeu estalviar si aneu amb dos cotxes i deixeu un a Cellers. Es pot escurçar fent només el primer tram del Barranc del Bosc i tornant.

 

Collegats – Sant Pere de les Maleses(pels qui volen descobrir la llegenda que s’amaga en aquesta ruta)

Volta de 10,78km i 523 m de desnivell. Descobrirem l’ermita de Sant Pere de les Maleses i què s’amaga a la Cova de la Serpent. 

 

 

Volta al Roc de Pessonada(pels qui no teniu vertigen)

Pujada circular al Roc de Pessonada amb 6,21 km de distància i 407 m de desnivell.

Te dos passos ferrats sense gaire dificultat per gent acostumada a la muntanya.

 

 

Congost de Mont-Rebei(impressionant, familiar i tranquil·la)

Excursió sense gaire desnivell, amb sortida des de Pont de Montanyana tenim uns 4 d’anada i altres 4 de tornada. Es pot allargar pujant per la passarel·la de la Portusa, ue uneix Catalunya amb Aragó.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PELS VOLTANTS DE TALARN (TALARN – GURP – ERMITA DE SANT MIQUEL)

– Dificultat Baixa

– Distància : 18,5 km

– Desnivell positiu acumulat: 560 m

Senzilla excursió pels voltants de Talarn per pistes de bon rodar i sense dificultats tècniques. Començarem pedalant per un tram de carretera secundària, gairebé sense trànsit, que ens portarà fins al bonic poble de Gurp, protegit sota unes espectaculars parets de roca on podem observar unes vaumes amb unes construccions de pedra que, antigament, havien estat habitades i, posteriorment, s’havien usat com a corrals. Després de desfer un tram de camí, passarem molt a prop de les ruïnes de l’església romànica de Sant Miquel i, seguidament, iniciarem un bonic descens (compte amb un tram força pedregós) tot travessant unes vinyes amb el mateix nom, propietat de la casa Torres, que ens portarà novament fins a Talarn.

VOLTANTSGURBROCAF

ENTRE POBLES I CULTIUS (TALARN – TREMP – TENDUI – SANT ADRIÀ)

– Dificultat Mitja/Baixa

– Distància: 22,5 km

– Desnivell positiu acumulat: 660 m

Senzilla excursió pels voltants de Tremp i de Talarn per pistes de bon rodar i sense dificultats tècniques, a part d’un tram força pedregós poc després de Tremp i un altre tramet de la baixada final. Pedalarem per un bonic mosaic de boscos i cultius tradicionals típicament mediterranis fins a ascendir al enturonat poble de Sant Adrià.

Posteriorment, igual que a l’itinerari anterior, passarem molt a prop de les ruïnes de l’església romànica de Sant Miquel i, seguidament, iniciarem un bonic descens tot travessant unes vinyes amb el mateix nom, propietat de la casa Torres, que ens portarà novament fins a Talarn. Per als més atrevits el tram de descens final es pot fer per una variant més tècnica a través d’un sender que ens portarà directament a Talarn (variant en vermell al mapa).

ENTREentre2

 

 

VOLTA A LA SERRA DELS NERETS (TALARN – TREMP – ORCAU – MONTESQUIU – ARAMUNT)

– Dificultat Mitja

– Distància: 36 km

– Desnivell positiu acumulat: 990 m

Variat itinerari per pistes de bon rodar i sense masses dificultats tècniques a través de paisatges de mitja muntanya i petits pobles poc habitats, fins i tot algun de totalment deshabitat. Després del coll d’Orcau podrem elegir baixar per pista enmig d’un bosc o per un estret corriol més tècnic (variant en vermell al mapa). Baixem per on baixem gaudirem d’una espectacular panoràmica del despoblat de Montesquiu,  encimbellat dalt d’un petit turó i amb el pantà de Sant Antoni i els Pirineus com a teló de fons. Ja només ens faltarà resseguir l’esmentat pantà per la seva vora, baixar fins a Tremp i, finalment, remuntar fins a Talarn.

montesquiu

montesquiu2

 VOLTA AL PANTÀ DE SANT ANTONI (TALARN – TREMP – POBLA – SALÀS – SANTA ENGRÀCIA)

– Dificultat Mitja/Alta

– Distància: 41 km

– Desnivell positiu acumulat: 1.250 m

Ruta més exigent físicament on rodejarem el pantà de Sant Antoni i tindrem excel·lents perspectives de tota l’olla natural on aquest es troba emplaçat, amb el Pirineu com a bonic decorat de fons. Pedalarem pel marge occidental del pantà, passant per indrets tant bonics com el poble d’Aramunt o el “Xiringito”, on ens podrem banyar i prendre un refresc (si és temporada alta!) abans d’afrontar la segona part de l’itinerari, el qual ens portarà fins al poble de Salàs, amb la seva vila closa medieval, tant ben conservada que bé es mereix una visita. Posteriorment haurem d’afrontar l’última llarga pujada fins a Santa Engràcia, on gaudirem d’una privilegiada panoràmica de tota la conca de Tremp, amb el pantà de Cellers i el Montsec al fons. Ara ja només ens quedarà baixar fins a Talarn, fet que podrem elegir entre un tècnic i exigent sender que ens portarà directament a Talarn, o baixar per la còmoda i tranquil·la carretera, sempre amb unes espectaculars vistes cap al sud (variant en vermell al mapa).

vorejant

vorejant2

 

CARENEJANT PER LA SERRA DE GURP (TALARN – MONTIBARRI – PLETA VERDA – SANTA ENGRÀCIA)

– Dificultat Alta

– Distància: 41 km

– Desnivell positiu acumulat : 1.250 m

Itinerari molt exigent física i tècnicament, amb forts pendents i pistes en mal estat, sobretot algun tram que careneja per la Serra de Gurp i la pujada final fins al Pui de Llaràs, a 1.692 metres d’alçada. Com a recompensa tindrem unes vistes molt espectaculars i una immillorable panoràmica de les conques de la Noguera Pallaresa a l’est, i de la Noguera Ribagorçana a l’oest, així com de la Serra de Sant Gervàs i molts dels cims dels Pirineus, entre els quals destaca el Turbón i el sostre de tota la serralada, l’Aneto. Pedalarem per terres inhòspites i solitàries, per un entorn agrest i salvatge on caldrà extremar les precaucions i portar força aigua, doncs no en trobarem fins al final, a Santa Engràcia. Ruta a evitar a l’hivern o en plena canícula estival.

carejant

 

Dinosaures de la Conca de Tremp

Descripció: en aquesta ruta es visitaran diversos jaciments de la Conca de Tremp on podrem observar una sèrie de petjades realitzades per diversos organismes, com dinosaures, rajades,… també podrem observar altres tipus de fòssils com esculls formats per rudistes, organismes que es van extinguir juntament amb els dinosaures,…

 

 


Archives